Donderdag 19 april 2018 : Ciné-Club "Snow Therapy" van Ruben ÖSTLUND

Alle versies van dit artikel: [français] [Nederlands]


In de kleine toneelzaal van de Hoeve Holleken om 20:15 uur.
Ingang : € 3

Tweede fase van een cyclus gewijd aan de ‘leeftijden’ in het kader van een nieuwe filmclub in de Hoeve ‘t Holleken. Op donderdag 19 april om 20.15 uur, Snow Therapy, een film van de Zweedse regisseur Ruben Östlund, won de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes voor The Square.

Na de voorstelling van een zekere ouderdom in Youth, beschouwen we de volwassen leeftijd met deze wrange komedie die de vraag oproept over de rol van de man in de moderne familie. En dat, voordat u op 24 mei wordt uitgenodigd om Mustang en het verhaal van zijn vijf Turkse tieners te ontdekken.

Alternatieve titel : "Turist"

Synopsis
Tomas en Ebba zijn getrouwd, hebben twee kinderen en genieten met zijn allen van een welverdiende skivakantie. Ze brengen veel tijd samen door, iets waar ze duidelijk aan toe zijn. Wanneer ze een hapje eten op een terras van een restaurant tussen de bergen, lijkt een lawine hun richting op te komen. Eerst vindt Tomas het nog grappig en negeert hij zijn angstige kinderen. Dan breekt paniek uit wanneer de lawine daadwerkelijk een bedreiging lijkt te vormen. Tomas gaat er als een speer vandoor en laat zijn gillende vrouw en kinderen zonder blikken of blozen achter. Het blijkt echter loos alarm en Tomas moet met hangende pootjes terugkeren naar het tafeltje. Hij probeert te doen alsof er geen vuiltje aan de lucht is, maar Ebba en de kinderen zijn geschokt door het voorval. Tijdens de rest van de vakantie zorgt het voor een diepe crisis in het gezin en is het maar de vraag of Tomas zijn familie en zijn mannelijke rol binnen het gezin zal kunnen behouden.

Acteurs
Johannes Kuhnke
Lisa Loven Kongsli
Clara Wettergren
Vincent Wettergren
Kristofer Hivju
Fanni Metelius
Brady Corbet


Privé-gedeelte